EV SALÇASI VE KONSERVE VAKTİ

EV SALÇASI VE KONSERVE VAKTİ

Yaz sıcağı sürerken, bir yandan da güneşten yararlanmak üzere Kış Hazırlıklarının Tatlı Telaşı Yaşanıyor.

Kentlerde evleri müsait olanlar ve kırsal kesimde yaşayanlar kullanacakları sebzelerin en ucuz olan bu ayında en çok konserve ve salça yapıyor.
Bu hazırlığı yapanlardan Tarsus İlçesi'nin Kelahmet Mahallesi'nde vatandaşlar, evlerin bahçelerinde kurulan kazanlarda domates konservesi ve salçası için harıl harıl çalışıyor.
Erkeklerin de eşlerine yardım ettiği konserve yapımında közde kaynayan çay ve kahveler yudumlanırken yapılan sohbetlerle kış hazırlıkları adeta bir şenliğe dönüşüyor.
Ev yapımı domates konserveleri sağlıkla ve güvenle tüketilebilir.
Domatesler soğuk su ile şoklandıktan sonra domatesin kabuğunu soyuluyor.
Doğranan domatesler sterilize edilen kavanozlara dolduruluyor.
Ardından ise kavanozun kapağı sıkıca kapatılıyor.
Kazanlarda kaynatılan kavanozlar ateşten indirildikten sonra soğuması ve kıvama gelmesi için bir gece dinlendiriliyor.
Doğru yöntemle yapılan konserve sağlıkla ve güvenle tüketilebilir.

Copyright © 2016 | Güney Tv | Güney'in Güçlü Sesi