15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ DOLAYISIYLA ETKİNLİKLER YAPILDI

Mersin'de "Anma Yürüyüşü" düzenlendi. Millet Bahçesi'nin Yenişehir ilçesindeki etabı önünde toplanan vatandaşlara, Vali Ali Hamza Pehlivan ile bazı milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de eşlik etti.

 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler yapıldı

Katılımcılar, Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Alanı'na yürüdü.

Buradaki "Demokrasi Nöbeti" etkinliğinde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim okunan programda şehitler için dua edildi.

Etkinlikler kapsamında İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından "15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu" düzenlendi.

Belirlenen parkuru tamamlayarak Cumhuriyet Alanı'na ulaşan sporcuların koşuda getirdiği sancak, Vali Pehlivan'a teslim edildi.

Vali Pehlivan, programda, alanı dolduran vatandaşlara teşekkür etti.

Türk milletinin kahramanlarının, destanlarının özünde milli duygular olduğunu dile getiren Pehlivan, bugün Türkiye Yüzyılının kahramanlarını yad ettiklerini vurguladı.

FETÖ'nün o gece ülkeyi karanlığa sürmek istediğini aktaran Pehlivan, şöyle devam etti:

"O gece devletimizi, milletimizi, bütün kurum kuruluşlarıyla karanlığa sürüklemek istediler. Gece karanlığıyla geleceğimizi de karartmak istediler ama o gecenin sabahı aydınlık oldu. Çok sürmedi. Şer planlar bunu yapanların başına yıkıldı ve çok şükür o sabaha bağımsızlık ateşini çok daha güçlendirerek yakmak suretiyle uyandık. Bu manada da 15 Temmuz birlik ateşinin, bağımsızlık ruhunun daha da pekiştiği bir gündür."

Konuşmaların ardından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, "Türkiye Yüzyılı'nın Kahramanları" programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sinevizyondan izlendi.

Etkinlik, kapsamında çeşitli marşlar seslendirildi, ilahi dinletisi sunuldu, şiirler okundu.

Program gece saat 00.13'te kent genelinde selaların okunmasının ardından sona erdi.

GÜNDEM

GENEL