BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ÖZELLEŞTİRİLEN “YAKAKÖY MEZBAHANESİ” MERSİN’E YAKIŞMAYACAK ŞEKİLDE

Yaklaşık 1 yıl önce Büyükşehir tarafından özelleştirilen Mersin merkezdeki Belediyeye ait resmi ve kayıtlı kesim yapan Yakaköy Mezbahanesi, halk sağlığını yok sayıyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ÖZELLEŞTİRİLEN “YAKAKÖY MEZBAHANESİ” MERSİN’E YAKIŞMAYACAK ŞEKİLDE

Belediyenin yaptığı asli işleri bile özelleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Mersin merkezdeki belediyeye ait resmi ve kayıtlı kesim yapan Yakaköy Mezbahanesini de yaklaşık 1 yıl önce özelleştirmişti.

CHP’lilerin dahi tepki gösterdiği bu özelleştirmenin ardından bir çok kesimden de tepkiler gelmişti. Bölgeye giden vatandaşların şikayetleri ise devam ediyor.

Yaklaşık 15 gündür işletmecilerden kimsenin olmadığını öne süren bazı vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinden de görevli veya yetkili kimsenin olmadığını iddia etti.

Denetimsizlik ve ilgisizlik nedeniyle kapıların açık, içerideki kan ve hayvansal atıkların temizlenmediğini öne süren vatandaşlar, mezbahanedeki belediyeye ait demirbaş malzemelerin bile ulu orta dışarıda atıl vaziyette olduğunu,  attıkları görüntülerde gözler önüne serdi.

Denetim olmaması nedeniyle hijyen kurallarına da uyulup, uyulmadığından endişe duyulurken, mezbahaneden gelen şikayetlerin Mersin halkının sağlıksız et yediğine ve sağlığıyla oynandığına gösterge oluyor.

Öte yandan, 2 gündür canlı hayvan ticaret merkezinde bulunan ahırlardaki hayvanlara su verilmediği ve malcıların isyan ettiği  bunun yanında sorunun çözümü konusunda topu Tedaş’ın  Belediyeye, Belediye’nin ise Tedaş’a attığı iddia edildi.

Vatandaşların gelen görüntülerde, her şeyden önce görünen manzara hayvan kesiminde de halk sağlığının yok sayıldığı manzaralarla karşı karşıya kalındığını gösteriyor.

 

GÜNDEM

GENEL