İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU, YARGITAY’A ANAYASA KİTAPÇIĞI BIRAKTI, HSK'YE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması karşısında Yargıtay önünde açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Anayasa kitapçığını Yargıtay güvenliğine bıraktı.

İYİ Parti sözcüsü Zorlu, Yargıtay’a Anayasa kitapçığı bıraktı, HSK'ye suç duyurusunda bulunacak

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, partinin genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri ile birlikte Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması karşısında Yargıtay önünde açıklama yaptı.

Cumhuriyet’in ikinci asrına adım atarken eşi benzeri görülmemiş bir hukuk skandalı yaşandığını belirten Zorlu, “Yargıtay 3.Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunarak bizzat Anayasal hukuk düzenine, hukukun üstünlüğüne ve devlet organları arasındaki işleyişe yönelik adeta bir darbe girişiminde bulunmuştur.” dedi.

“Millet iradesinin tecelligahı olan, TBMM’nin kurumsal yapısının, aynı Yargıtay dairesi tarafından hedef alınması darbenin boyutunu gözler önüne sermektedir.” diyen Zorlu, “Gelinen noktanın bir hukuk bilmezlik, bir kanun tanımazlığın ötesinde; art niyetli, kasıtlı ve organize bir suç girişimi olduğunu ifade etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

AYM kararlarının yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri bağladığını kaydeden Zorlu, “Yargıtay’ın AYM kararına uymaması hukuken izah edilemezken, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması ‘Artık Türkiye’de hiçbir vatandaşın hukuk güvenliğinin kalmayacağı’ anlamına gelir.” değerlendirmesini yaptı.

Mahkemelerin aldığı kararların demokratik düzeyde eleştirilebileceğine işaret eden Zorlu, Dezenformasyon Yasası’nın iptal talebine yönelik ret kararı ardından Anayasa Mahkemesi önünde yaptıkları açıklamayı hatırlattı.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun soruşturma başlatması gerektiğini vurgulayan Zorlu, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

GÜNDEM

GENEL