MERSİN'İN AKDENİZ VE YENİŞEHİR İLÇELERİNDE SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ EDİLDİ

Mersin'in Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinde, AK Parti tarafından 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin sonucuna itiraz edildi. AK Parti temsilcileri, ilçe seçim kurullarına başvurarak Akdeniz'deki 12 sandıkta, Yenişehir'de de 238 sandıkta geçersiz oylara ilişkin itirazda bulundu.

MERSİN'İN AKDENİZ VE YENİŞEHİR İLÇELERİNDE SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ EDİLDİ

Mersin’de 31 Mart seçimlerinde bir milyon 378 bin 750 seçmen için 4 bin 123 sandık kuruldu. Büyükşehir’de oyların yaklaşık yüzde 60’ını alan CHP’li Vahap Seçer seçimi kazandı. Cumhur İttifakı adayı MHP’li Serdar Soydan’ın oyu yüzde 30’larda kaldı. CHP, Anamur, Silifke, Tarsus, Aydıncık, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir’i kazanırken, Erdemli, Gülnar, Bozyazı MHP’nin oldu. Akdeniz’i DEM alırken, Çamlıyayla ve Mut ise İYİ Parti’ye geçti.

Yaklaşık 300 bin seçmenin sandığa gitmediği Mersin’de rekorun Akdeniz’de olduğu görüldü. Toplam 179 bin 199 seçmenin bulunduğu Akdeniz’de kullanılan oy 139 bin 384 kişi oldu. Akdeniz’de yaklaşık 40 bin kişi sandığa gitmedi.

Mersin'in Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinde, AK Parti tarafından 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin sonucuna itiraz edildi.

AK Parti temsilcileri, ilçe seçim kurullarına başvurarak Akdeniz'deki 12 sandıkta, Yenişehir'de de 238 sandıkta geçersiz oylara ilişkin itirazda bulundu.

İtirazlar, ilçe seçim kurullarının değerlendirmesinin ardından karara bağlanacak.

Akdeniz ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre DEM Parti adayı Hoşyar Sarıyıldız 47 bin 843 oy, AK Parti adayı Mustafa Muhammet Gültak ise 39 bin 375 oy almıştı. Yenişehir'de de kesin olmayan sonuçlara göre CHP adayı Abdullah Özyiğit 88 bin 227 oy almıştı, AK Parti adayı Kenan Peker ise 23 bin 892 oyda kalmıştı.

GÜNDEM

GENEL