28. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ YEMİN ETTİ

14 Mayıs seçimlerinde Mersin Milletvekili olarak seçilen isimler de yemin ederek, resmen Milletvekili oldu.

28. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ YEMİN ETTİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM’nin en yaşlı üyesi olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye görevi devretti. Daha sonra Genel Kurul, milletvekillerinin ant içme töreni için Bahçeli başkanlığında toplandı.

Genel Kurul'daki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, Meclis'te, Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli ve Meclis Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu tarafından resmi törenle karşılandı. Ant içme törenine ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı.

Bahçeli, Genel Kurulun açılış konuşmasında 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta gerçekleşen seçimleri hatırlatarak, 2'nci turda seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kutladı. Bahçeli, Meclisin yeni döneminin hayırlı olmasını dileyerek, görev alacak milletvekillerinin tarihi bir sorumluluğu üstlendiğini kaydetti.

TBMM Genel Kurulu'nda ilk olarak Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli yemin etti. Bahçeli'nin ardından illerin alfabetik sıralamasına göre milletvekilleri tek tek kürsüye gelip Anayasa'da yer alan metni okuyarak yemin etti.


GÜNDEM

GENEL