BAKAN URALOĞLU: "ÇUKUROVA HAVALİMANINI YIL SONUNDA AÇMAYI PLANLIYORUZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukuruva Bölgesel Havalimanında üstyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "İnce inşaat işleri sürüyor. Yapım çalışmalarımızı yıl sonu tamamlayarak havalimanımızın açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz

BAKAN URALOĞLU:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukuruva Bölgesel Havalimanında üstyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "İnce inşaat işleri sürüyor. Yapım çalışmalarımızı yıl sonu tamamlayarak havalimanımızın açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Havacılığa yaptığımız yatırımlar ve bu alandaki düzenlemeler sayesinde Türkiye, dünya ortalamasının üzerinde büyüme performansı gösterdi. 2022 yılında havalimanlarımızda hizmet verilen yolcu sayısını bir önceki yıla göre yüzde 42,1 artırarak, 182 milyon 334 bin yolcu ağırladık" dedi.
Uraloğlu, bakanlık görevine atandıktan sonra ilk incelemelerini Mersin'in Tarsus ilçesinde yapımı süren Çukurova Bölgesel Havalimanı şantiyesinde yaptı. İnşaat çalışmalarında sona gelinen Çukurova Bölgesel Havalimanı şantiye sahasında Vali Ali Hamza Pehlivan ve milletvekilleriyle birlikte incelemelerde bulunarak yetkililerden brifing alan Bakan Uraloğlu, burada yaptığı açıklamada, Çukurova'nın, tarih, kültür ve medeniyetin en eski merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Aynı zamanda dünyanın en bereketli topraklarına sahip olan Çukurova için, 'Çukurova'da adam eksin biter' şeklinde bir söz bulunduğunu hatırlatan Bakan Uraloğlu, "Böylesine muhteşem imkana ve bereketli topraklara sahip olan bu bölgenin dünyaya açılması, değerine değer katması için ulaşım ve iletişim yollarının geliştirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. "Çukurova Havalimanının açılışı için artık sona yaklaştığımızı görüyoruz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak devraldığı yeni göreviyle birlikte bakanlığa bağlı tüm sektörlerde yeni bir döneme başladıklarının altını çizen Uraloğlu, "Bu dönem, mevcut projeleri bitireceğimiz, yeni projeleri hızla hayata geçireceğimiz ve devraldığımız bayrağı daha da ileriye taşıyacağımız bir dönem olacaktır. Bugün de çok mutlu ve heyecanlıyız. Hem Adanalıların hem de Mersinlilerin bir an evvel açılmasını beklediği Çukurova Havalimanı'nın açılışı için artık sona yaklaştığımızı görüyoruz. Bölge insanımızı daha fazla bekletmemek için Çukurova Havalimanı altyapı inşaatını öz kaynaklarımızla hızlıca bitirdik. 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 75 metre genişliği ile pistimizi inşa ettik. Pistimiz bu durumuyla en büyük yolcu uçaklarının dahi iniş ve kalkışına imkân sağlayacaktır. Yine altyapı projesi çerçevesinde 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliği ile beton kaplamalı paralel taksiyolu (Emergency pist), 2 adet yüksek sürat taksiyolu, terminal apronu, kargo apronu, özel uçaklar bölgesi apronu, 2 adet yer hizmetleri araç park yeri, çevre tel örgüsü, nöbetçi kulübeleri ve çevre güvenlik yolu gibi tüm işleri de tamamladık. Üstyapı tesislerimizin yapım çalışmaları da hızla devam etmektedir" diye konuştu. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesinin de devam ettiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, "Mevcutta 361 kilometre uzunluğu olan hat tamamlandığında 312 kilometreye; 6 saat 23 dakika süren seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşecek. Saatte 250 kilometre tasarım hızlı demir yolu hattı ile yılda 6,4 milyon yolcu ve 99,2 milyon ton yük taşıyabilecek bir hat inşa edeceğiz. Buradaki çalışmalarımızı bir takvim çerçevesinde hızlıca sürdürüyoruz. Bir diğer önemli demir yolu çalışmamızda Adana-Mersin 3. ve 4. hat yapımı, 1. ve 2. hat rehabilitasyonu ve Çukurova Havalimanı bağlantısı projesidir. Tamamlandığında Adana-Mersin arası hızlı trenle 35 dakikada gidilebilecek. Adana ve Mersin'den trene binen vatandaşlarımız, Çukurova Havalimanına kadar trenle gelebilecek. Bununda tamamını en kısa zamanda bitireceğiz. Şimdi, Adana ile birlikte Mersin’e de hizmet edecek bölgesel bir havalimanı olan Çukurova Havalimanımızda da çalışmaların başarı ve süratle devam ettiğini görüyoruz. Ülkemizin gelişmesi ve büyümesi adına akılcı ve milletimizin ihtiyaçlarına cevap veren tüm projelere destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM

GENEL