Türkiye’de arıcılıkta ilk 5’de yer alan Mersin’de bu yıl da havaların ısınması ve çiçek mevsiminin başlamasıyla arılar üretime geçti. Milyonlarca arının sabahın erken saatlerinden itibaren kovanlarından çıkarak çiçeklere konmasıyla başladığı polen mesaisinde hasat başladı. Arıların kovanda topladığı polenler, arıcılar tarafından özenle alınarak talebe göre satışa gönderiliyor. Kilogram fiyatı bin TL civarında olan polen, hem üreticinin yüzünü güldürüyor hem de sağlıklı gıda olarak tüketiliyor. Özellikle sağlık açısında altın değerinde gösterilen ve geçen yıl 150 ton civarında hasat edilen polenin bu sene 200 tona ulaşması bekleniyor.
Mersin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Kurt, Karaahmetli Mahallesi'nde üreticilerle polen hasadına katıldı.
Kurt, bu yıl polen hasadının verimli geçeceğine inandıklarını belirterek, "Bahar ayları bol yağışlı geçti. Bu da bal verimine yansıyacak. Geçen yıl Mersin genelinde 150 ton hasadı yapılan polenin bu yıl 200 ton olması bekleniyor." dedi.
Arıcı Celal Çay da polenin piyasada talep gören ürün olduğunu dile getirdi.
Polenin sağlık açısından faydasının bulunduğunu ifade eden Çay, sezondan umutlu olduklarını söyledi.
Bu arada, polenin kilogramı bin liradan alıcılara ulaştırılıyor.
SON YAZILAR